Posted on Hozzászólás most!

Babás hétköznapok – hogyan lehet könnyebb?

Tudtátok, hogy a Kapcsolódó Nevelés eszközeit egészen pici kortól, tulajdonképpen a születéstől lehet használni? Sőt, a Páros meghallgatás segítségével még korábban elkezdhetünk készülni a szülőségre.

Gyakran olvasni, hogy az anyaság ösztönös, hogy egy „igazi anya” szinte egyből összehangolódik a babájával, és ráérez mire van szüksége, kitalálja, hogy melyik sírás mit jelent. Bár szerencsére már sok változás történt ezen a téren, azért még mindig inkább rózsaszín cukorfelhőben van bemutatva ez az időszak. És amikor a valóság ettől gyökeresen eltér, akkor általában nem azon kezdünk el gondolkodni, hogy miért vezettek félre minket, hanem hogy mi mit rontottunk el. Nekünk ez miért nem megy? Talán nem szeretjük eléggé a babánkat? Talán nem is vagyunk anyának valók? Egészen súlyos gondolatok is megfordulhatnak a fejünkben… Pedig nem velünk van a baj.

A hiba a rendszerben van. Akkor tudnánk minél hamarabb és minél jobban a babára hangolódni, megismerni őt, ha nagyjából nem lenne semmi más dolgunk. Ha meg tudna valósulni a 6 hét gyerekágy, amikor kiszolgálnak minket. Nekünk nem kell se főzni, se takarítani, ha egy hosszabb szoptatás alatt megszomjazunk, valaki hoz nekünk inni. De ha ez elérhetetlen álomnak tűnik, akkor legalább a látogatóknak ne csak a baba legyen a fontos, hanem mi is. És ne érezzük úgy, hogy még őket is nekünk kell kiszolgálni.

Ezen a rendszeren sajnos nem tudunk egyik napról a másikra változtatni. De vannak eszközök, amiknek a segítségével még ebből a nem ideális helyzetből is kihozható a maximum. Ha szívesen megtanulnád, nézd meg, van-e az aktuális programok között babás csoport, ha nincs, keress meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük