Posted on Hozzászólás most!

Gyakorlat teszi a mestert!

Sütöttem magamnak kalácsot. Még sosem csináltam ilyen formájút. Szerintetek milyen sorrendben készül?

Az elsőnél még pontról pontra követtem a videót, és rájöttem, hogy túl vékonyra sodortam a csíkokat. A másodiknál eltaláltam a vastagságot, és rájöttem, hogy milyen logika szerint kell hajtogatni, így a harmadikhoz már nem kellett a videó. A negyedikre meg már elfogyott a türelmem. Szóval a harmadik lett a legszebb.

Valahogy így van a gyerekneveléssel is. Gyakorlat teszi a mestert, mert az nem igaz, hogy zsigerből jön, illetve ami zsigerből jön, azt sokszor inkább nem szeretnénk. És amikor már értjük egy-egy eszköz logikáját, már nem kell minden egyes helyzetnek utánanézni, utánakérdezni, már magától megy. Aztán olyan is van, hogy elfáradunk, és éppen nem megy annyira.

A gyakorlás mindenesetre nagyon fontos, így fog áthuzalozódni az agyunk, és idővel így fognak rutinná válni azok az eszközök, amiknek a segítségével minden egy kicsit könnyebb, és tulajdonképpen jobb, és magabiztosabb szülőnek fogjuk érezni magunkat.

Ha már próbálgatod a Kapcsolódó Nevelés eszközeit, de valahogy még nem áll össze a rendszer, vagy szívesen ugrasz fejest egy újszerű szemlélet elsajátításába, szeretettel várlak 6 és 12 alkalmas szülőcsoportjaimba, aminek fontos eleme a gyakorlás. Nézd meg a programok között, hogy indul-e most ilyen csoport.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük